All you MEXI-can eat op 2e kerstdag in Utrecht

23 november 2018

Vier kerstmis eens een keer in Mexicaanse sferen.
Op tweede kerstdag kun je genieten van een All you MEXI-can eat menu bij Popocatepetl The Mexican in Utrecht.

FELIZ NAVIDAD

Vier kerstmis eens een keer in Mexicaanse sferen.
Op tweede kerstdag kun je genieten van een All you MEXI-can eat menu bij Popocatepetl The Mexican in Utrecht.  (Wij hebben op 2e kerstdag  géén à la carte)

Op 1ste kerstdag zijn wij gesloten.

All you MEXI-can eat menu

Bekijk hier het All you MEXI-can eat menu van Popocatepetl The Mexican in Utrecht .
A4_menukaart_AllYouMexiCanEat

27.5 p.p.

Zonder tattoo gaat een echte Niño bij ons de deur niet uit

Uiteraard zijn de Niños bij ons ook welkom met kerst of oudjaar.
Zij betalen 13.5 voor het All you MEXI-can eat menu.

Na het diner buik je even lekker uit terwijl je een spicy woordzoeker oplost of zet je gedachten op nul en kleur lekker een van onze kleurplaten.
Als een echte Niño verlaat jij The Mexican niet zonder officiële Mexican tattoo!. Ga je voor een skelet of liever I Love Popo…..?

Feitjes over kerst in Mexico

In Mexico begint het kerstfeest al op 12 december met Fiesta de La Guadalupana. Tot 24 december worden er dagelijks posadas gehouden. Tijdens deze posadas wordt de tocht van Maria en Jozef uitgebeeld, terwijl kinderen zingend door de straten trekken en aankloppen bij hun buren. Op kerstavond wonen families vaak de nachtmis bij, die opgevolgd wordt door een uitgebreid feest met vuurwerk. Cadeaus worden pas uitgedeeld tijdens het driekoningenfeest op 6 januari waarmee de kerstfeesten aan een einde komen.

Las Posadas

Posada betekent onderdak of onderkomen en wordt van 16 december tot 24 december iedere avond gevierd. De viering stelt de moeilijke en koude reis voor die Jozef en Maria maakten van Nasareth naar Betlehem. Tegenwoordig is het posada feest zowel een religieuze als een sociale gebeurtenis, een feestelijke uitbeelding van de reis naar Bethlehem.

Mensen vormen een rij en lopen naar een huis. Iedereen in de rij draagt een brandende kaars en ze zingen terwijl ze zich langzaam voortbewegen. Als ze bij een huis aankomen, gaat de helft van de groep naar binnen, terwijl de andere helft buiten blijft en smeekt om naar binnen te mogen. Als de deuren open gaan eindigt het religieuze deel van de viering en begint de pret.

Piñata

Aan het einde van iedere posada wordt de piñata kapot gemaakt. Piñatas werden oorspronkelijk gemaakt van een aardewerken pot die bedekt werd met papier-maché, maar tegenwoordig worden ze ook wel gemaakt van papier-maché dat over een opgeblazen ballon geplakt wordt. De traditionele piñata heeft de vorm van een ster en stelt de ster voor die de drie koningen naar het pasgeboren kindje Jezus leidde. De piñata wordt gevuld met seizoensfruit.

Reserveren voor kerst of oudjaarsdag bij Popo?

Wij begrijpen heel goed dat je de verleiding niet kunt weerstaan van alle lekker bites die Popo je te bieden heeft. En dat dan ook nog onbeperkt!
Klik hier en maak je reservering.