Dit wist jij nog niet over avocado

18 april 2017

Romig, groen en oneindig populair: El Avocado! Ook in de keuken van de Popo zijn we dol op deze gezonde krachtpatser. En om al dat avocadogeluk met je te delen, hebben we hier een aantal interessante feitjes en tips op een rij gezet.

Een avocado bevat veel kilocalorieën, maar dat wil niet zeggen dat ‘ie ongezond is. De vrucht barst van de gezonde vetten die je energie geven, zonder je bloedsuikerspiegel te verstoren (geen sugavocado rijp tiparrush dus).

Het lijkt wel een olympische sport om een rijpe avocado te scoren. Wij hebben de ultieme tip om in de winkel te checken of je avocado rijp is: haal het korte steeltje van bovenkant van de avocado. Is de binnenkant mooi groen? Dan kun je ‘m direct eten.

Heb je toch nog een onrijpe avocado liggen? Schil ‘m met een mesje en schaaf de avocado over een salade of wokschotel. Is je avocado inmiddels te zacht geworden? Verwerk ‘m dan in een heerlijke smoothie.

Avocado is een vrucht van een boom uit Centraal-Amerika. De boom kan wel 20 meter hoog worden. Vooral Mexico staat bekend om de export van avocado’s.

Culinair aan de slag met avocado? Deze vrienden zijn onmisbare smaakmakers: tomaat, walnoot, chilipepers, maïs, sinaasappel, bonen, rode ui, kip, zalm en natuurlijk taco’s. Enjoy!

In Amsterdam is er een heus avocadorestaurant: The Avocado Show. Fans stonden de eerste dag in alle vroegte in de rij om te genieten van avocado-ijs, avocadoburgers en avocadosalades.

Je welverdiende avocado is mooi door de helft en dan moet de pit er nog uit. Je kunt hier met een mes in slaan om, met gevaar voor eigen leven, de pit eruit te trekken. Handiger en veiliger is om de pit er met een lepel uit de scheppen. Bij een rijpe avocado gaat dit vrij gemakkelijk.

Een avocado is ook lekker… op je gezicht! Prak een avocado en meng met wat honing, yoghurt en eventueel suiker voor een goede scrub. Breng aan en verwijderd na tien minuten. Et voilà: een zachte, stralende huid!

Zo zie je maar dan ons favoriete superfruit oneindig veel mogelijkheden heeft. Ben jij ook zo’n avocadofan? Kom ‘m bij ons proeven op de taco’s, over de tostadas, in de quesadillas en zelfs op de burger. Reserveer een tafeltje en laat je in de watten leggen!