Cocktails met karakter

6 februari 2017

lotte cocktailMijn naam is Lotte en ik werk nu ruim 2,5 jaar bij Popocatepetl The Mexican. Ik ben begonnen in de bediening en daarna doorgeschoven naar de bar. Inmiddels ben ik op sommige avonden leidinggevende. Het is ontzettend fijn en motiverend dat je zo snel kan opklimmen. Samen met collega’s die hier langer werken, vormen we een vaste basis voor de rest van het team. Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel en Popo is voor mij veel meer dan een bijbaan. Daardoor denk ik actief mee om de ervaring voor onze gasten steeds te blijven optimaliseren en het functioneren van het team efficiënt en plezierig te maken.

Voor mijn tijd bij Popocatepetl heb ik 3,5 jaar bij Gall & Gall gewerkt. Je zou dus wel kunnen zeggen dat ik een specifieke interesse voor dranken heb. De huidige cocktailkaart vind ik helemaal geweldig, daar kan ik echt mijn ei in kwijt! Het is erg leuk om vanuit mijn theoretische achtergrond bij Gall & Gall nu in de praktijk bezig te kunnen zijn met dranken.

Meedenken en adviseren

Nu Popo een nieuw concept heeft gelanceerd, kan ik mezelf, het team en de gasten nog beter bedienen. Het team denkt actief mee om lekkere combinaties te maken van eten met drinken. Als iemand graag een glas witte wijn wil, kunnen we meedenken en in overleg een passend glas wijn schenken, in plaats van automatisch de huiswijn op tafel te zetten. Het is net dat beetje extra aandacht, wat een avond tot een bijzondere beleving maakt. Daarbij maakt dat ons werk ook een stuk leuker.

Ook ben ik ontzettend trots op onze nieuwe cocktailkaart. Er is veel aandacht besteed aan de garnering en samenstelling van de cocktails. Ook hier is diversiteit te vinden, we hebben wat sterkere cocktails, wat lichters en wat fruitigs. Kortom: voor ieder wat wils. Mijn favoriet is de Cosmopolitan; met het sinaasappelschijfje kan je een soort vuurwerkje maken en dat ziet er altijd spectaculair uit. Gasten kijken toch even om als ik ‘m aan het maken ben. Ik wil me graag nog verder specialiseren in cocktails maken en Popo echt op de kaart zetten!

Een goede cocktail zit ‘m in meer dan alleen de inhoud. Het gaat ook om mooie glazen en een passende, leuke garnering. Wij besteden hier veel aandacht aan en gaan er echt voor zitten om dit zelf te bedenken.

 

cocktails paloma

Salsa en mezcal

Mijn favoriete cocktaildag bij Popocatepetl is vrijdag. Vanaf half elf worden we echt een bar waar je lekker kunt genieten van een goede cocktail, fijne tequila of Mexicaans biertje. Leuke bijkomstigheid: op vrijdag staat er een DJ en kan je naar hartenlust salsadansen! En je hoeft echt geen pro te zijn, kom gewoon lekker borrelen en waag eventueel een dansje op de dansvloer.

In het nieuwe concept staan ook een aantal typisch Mexicaanse klassiekers op de kaart, zoals tequilla’s en mezcals. Op de kaart staan heldere beschrijvingen, maar ik kan natuurlijk altijd extra uitleg geven. Ik vind het vooral leuk als mensen naar de bar komen om onze collectie te bewonderen. Voor je het weet, beland je in een leuk gesprek! Ik krijg vooral veel vragen over het verschil tussen tequila en mezcal. Tequila is eigenlijk een mezcalsoort, maar omdat het sap van de blauwe agaveplant bij tequila wordt gestoomd, heeft het een wat zachtere smaak. En net als een goede whiskey, drink je mezcals straight up zonder citroen of ijs. Ik vind het ontzettend leuk om dat soort dingen uit te leggen. Gasten reageren altijd positief verrast en staan open om nieuwe dingen te proberen. Dat geeft mij ontzettend veel energie! We zijn geen robots die op commando reageren, we zijn een team met kennis en kunde. Een gesprek met een gast is altijd een interactie die bijdraagt aan iemands avond. Het is aan ons om deze bijdrage zo optimaal mogelijk af te stemmen op de gast.

Wat je niet kan missen bij de Popo…

Ik raad iedereen aan om de Paloma te proeven! Het is een van de meest klassiek Mexicaanse drankjes. De suikersiroop heft de bittere smaak op en de limoen geeft ‘m wat meer diepte. Dit is eigenlijk de hippe tegenhanger van de Margharita en wordt veel in Mexico gedronken. Hij ziet er mooi, clean en minimalistisch uit. Leuk om te maken en supermooi om te serveren.

Kom jij onze Paloma en onze fijne Mexicaanse gerechten proeven? Reserveer een tafel en laat je in de watten leggen!