Huevos Rancheros: Start your day the Mexican way

12 juni 2017

Waar de Italianen hun dag licht starten met een cappuccino en een zoet broodje, beginnen de Mexicanen hun dag met een stevig ontbijt (desayuno). Eieren (huevos) zijn hier cruciaal voor, maar ook tortilla’s en bonen vind je op de ontbijttafel. Kijk dus niet verbaasd op als een Mexicaan met een dampend bord krachtvoer de dag start.

Het meest traditionele ontbijtgerecht van Mexico is Huevos Rancheros: gepocheerde of gebakken eitjes met bonen en tomatensaus op een tortilla. De naam betekent ‘boeren eieren’, omdat dit gerecht van oudsher een boerenontbijt is. Logisch dat het dus een robuust gerecht is, waar je de hele ochtend op vooruit kunt.
huevos rancheros

Tortilla ontbijt

Het zal je niet verbazen dat tortilla ook hier de basis vormt. Daarop komt de tomatensaus en het eitje. Vervolgens wordt het geheel in de oven geschoven. Dat is pas powerfood! Maar waarom zijn wij nou zo gek op dit gerecht? Dat is eigenlijk het geheim van de chef, maar we kunnen je wel vertellen dat onze kruidige tomatensaus de sleutel is. De zwarte bonen, verse kruiden en avocado maken de Huevos Rancheros helemaal af. Ook lekker: een flinke klodder huissaus of tabasco geeft ‘m een extra kick.

Deze stevige hap vinden wij uitermate geschikt voor de (katerige) lunch en daarom kan je de Huevos Rancheros bestellen bij de Popo in Haarlem en Rotterdam. Proeven? Reserveer dan hier een tafel!