Een leuke avond voor de gasten en voor onszelf

3 april 2017

Melvin gasten popo utrechtMijn naam is Melvin en ik werk nu ruim vier jaar bij Popocatepetl The Mexican in Utrecht. Ik doe van alles: bar, bediening, leidinggeven en op een blauwe maandag ben ik zelfs nog keukenhulpje en afwasjongen geweest.

Nu we een nieuw concept hebben, is het restaurant moderner en chiquer geworden. Echt Popo 2.0. Persoonlijk vind ik vooral de kleding een stuk beter in vergelijking met de blouses die we hadden.

Sommige van onze vaste gasten miste onze oude gerechten, maar ik ben er blij mee; in een Mexicaan horen toch geen spareribs!? Gelukkig hebben we er ook een hoop nieuwe vaste gasten voor teruggekregen. Deze mensen staan open voor nieuwe gerechten en nieuwe drankjes en dat is voor mij een stuk leuker werken.

Een tafel vol favorieten

We zijn informeel en mogen op onze eigen manier werken. Dat is fijn, want we hebben nu een stuk meer contact met de gasten dan bij het oude concept. We beginnen altijd met de kaartuitleg en ik vind dat onze uitgebreide drankenkaart ook om extra aandacht vraagt. Hierdoor staan we net wat dichter bij onze gasten en dat is erg leuk. Gasten vinden het fijn als je de verhalen achter gerechten en dranken kunt vertellen en ik vind het weer leuk om meer te leren. Vooral bij groepen vind ik het leuk om mensen te verrassen met Night at Popocatepetl The Mexican Utrechteen tafel vol gerechtjes.

We hebben een aantal leuke, nieuwe gerechtjes gekregen en ik help gasten graag door mijn favorieten te noemen. Neem nou onze calamares, die snijden we vers. Dat is best bijzonder, want op de meeste plekken komen deze al voorgesneden en ingevroren binnen. En ook de fishcakes zijn een echte aanrader!

Altijd in voor een grapje

De band binnen het team is erg goed. We doen bijna altijd wel een biertje na werktijd en we gaan ook regelmatig stappen met het team. Sinds de verbouwing is er veel intern gewisseld, dus nu maken we een nieuwe stap met de nieuwe groep. Als je hier wilt werken moet je wat kunnen, maar vooral de sfeer onderling is belangrijk. Hoe druk het ook is, we hebben het altijd gezellig en helpen elkaar waar mogelijk.

Tuurlijk werken we hard, maar er kan wel een grapje vanaf. Gasten zien dat we plezier hebben op de werkvloer en dat komt de sfeer enorm ten goede. Wil jij de fijne sfeer en het favoriete eten van Melvin komen proeven? Reserveer dan een tafeltje en kom genieten bij de Popo!