POPOCATEPETL THE MEXICAN UTRECHT: EEN VERNIEUWDE HIPPE HOTSPOT

13 juli 2017

De dames en heren van Hotelspecials hebben Popocatepetl The Mexican in Utrecht bezocht en schreven er een leuke review over:

Popocatepetl: wie kent het niet? Van Haarlem tot aan Nijmegen en Utrecht: je vindt dit Mexicaanse concept in vele grote steden door het land. Alweer een jaar geleden werd Popocatepetl The Mexican Utrecht opnieuw geopend na een complete verbouwing. Niet alleen de inrichting is in een nieuw jasje gestoken, maar ook de menukaart is volledig vernieuwd. Ik ben samen met mijn collega’s uitgenodigd om hier een kijkje te nemen én om de nieuwe gerechten van de kaart te proberen!

Van restaurant naar hippe hotspot

Bij binnenkomst worden we direct aangenaam verrast: werkelijk overal is aandacht aan besteed: van de inrichting tot aan de aankleding, de ambiance en de menukaart. De nieuwe inrichting en de huisstijl zijn geïnspireerd op de natuur. Dit zie je dan ook goed terug in de kleuren van de nieuwe inrichting: van groen tot geel en warme aardetinten. Erg stijlvol!

We worden hartelijk ontvangen en mogen zelf een plekje uitkiezen in het restaurant of in de serre. We kiezen voor een tafeltje in het restaurant. Niet veel later maakt restaurantmanager Fjodor een praatje bij ons aan tafel om ons welkom te heten. Ook legt hij uit wat de grootste veranderingen zijn in vergelijking met het oude concept.

Het zit ‘m vooral in de inrichting – rustiger en meer van deze tijd – en in de grootte van de gerechten. Deze zijn veel kleiner geworden, omdat er werd gemerkt dat deze veel te groot waren voor hun gasten. De klassiekers, zoals de taco’s, fajita’s en enchilada’s zijn overigens nog steeds vertegenwoordigd, maar nu met een moderne twist. Ook vind je een nieuw item terug op de menukaart: bites to share. Dit zijn kleine hapjes waar je samen met je tafelgenoten van kunt genieten: zo kun je van alles proeven! Wat wij vooral het meest opvallend vonden is dat de overdosis kaas achterwege is gelaten bij (bijna) alle gerechten op de menukaart. Wat ons betreft een dik pluspunt – vooral als je verantwoord uit eten wilt gaan.

“De klassiekers zijn nog steeds vertegenwoordigd, maar nu met een moderne twist.”

Pick your favourite!

Ondanks de vernieuwde menukaart – of juist mede daardoor – wordt het kiezen niet gemakkelijker. Werkelijk alle gerechten klinken super aantrekkelijk en wil je uitproberen. We besluiten voor een voorgerecht en een hoofdgerecht te gaan, zodat we wat verschillende gerechtjes kunnen uitproberen!

En met succes: van de gazpacho tot aan de proeverij van tortillachips en de nachos: de voorgerechten vallen in ieder geval goed in de smaak. We zijn dan ook super nieuwsgierig naar de hoofdgerechten. Wat betreft het hoofdgerecht bestellen we ook diverse gerechten: de kabeljauw uit de oven en de fajitas zijn overheerlijk en onze favoriet. De pollo picante smaakte ook erg goed, maar zou ik de volgende keer overslaan. Vooral omdat de rest zo lekker was en ik tijdens een volgend bezoek andere gerechten zou uitproberen. Ondanks de verkleining van de porties hadden we helaas geen ruimte meer voor een dessert. Een volgende keer wordt deze zeker niet overgeslagen, want alleen de kaart was al zo aantrekkelijk dat het water ons in de mond liep!

Eentje voor op je bucketlist

Heb je nog geen kennis gemaakt met de vernieuwde locaties van Popocatepetl? Schrijf deze hotspot dan zeker op je bucketlist. Woon je niet in de buurt van Utrecht? Niet getreurd. Zoals ik al zei is Popo op diverse locaties door het land te vinden. Neem dus zeker een kijkje in Amersfoort, Den Haag, Breda, Haarlem, Nijmegen of Rotterdam!

Wat betreft de vestiging waar wij zijn geweest: Popocatepetl The Mexican Utrecht ligt op eens op een ideale plek. Het restaurant ligt namelijk midden in het centrum op loopafstand van de Dom toren en de Oude Gracht. Ideaal om dus neer te strijken tijdens een dagje in de stad!

Of wij er vaker gaan komen? Nou en of! De afgelopen jaren ben ik eerlijk gezegd niet vaak geweest, omdat de inrichting en de portiegrootte mij niet aanspraken. Maar door alle vernieuwingen zul je mij hier zeker vaker gaan vinden. De inrichting, de sfeer, de vriendelijke bediening en de overheerlijke gerechten: wat mij betreft dé ingrediënten voor een goed restaurant. Bovendien waren mijn tafelgenoten beide veganistisch en vegetarisch en ook erg blij met de variatie op de menukaart. De meeste vleesgerechten zijn namelijk gemakkelijk te vervangen voor groente. De slagzin die ze aanhouden kunnen we na ons bezoek ook zeker bevestigen: Popo is voor iedereen!

© 2016/2017 Foto’s door Henny van Belkom, Michele Giebing en HotelSpecials.nl

Meer leuke blogs over hotspots of op de hoogte blijven van de beste deals? Check: http://www.hotelspecials.nl/