Proost! Onze temperamentvolle dranken

2 maart 2017

In onze keuken worden de lekkerste Mexicaanse gerechten gemaakt en achter de bar vind je de mooiste authentieke (en andere klassieke) dranken. Deze week delen wij een bijzonder deel van onze drankenkaart, met extra aandacht voor onze uitgesproken bieren.

Ocho Reales

Dit bier is afkomstig van een kleinschalige en ambachtelijke brouwer met een eigen café uit het Mexicaanse Monterrey. Het mooie is dat de uitbaters dagelijks bezig zijn met klanten en dus directe feedback krijgen op hun bier. De smaak wordt hierdoor steeds geoptimaliseerd. De brouwerij heeft trouwens ook een eigen waterbron in het schitterende La Huasteca. Het water uit deze bron is zo goed, dat het ook als mineraalwater verkocht kan worden. Ocho Reales is vernoemd naar de beroemde “Spanish Dollar” (Real de a Ocho) uit de 18e eeuw. Wist je trouwens dat het dollarteken ($) een half afgesleten 8 is van de Ocho reales? Ook leuk om te weten: dit bier is glutenvrij doordat de brouwers een gist gebruiken dat de gluten afbreekt.

The Mexican

Speciaal voor ons heeft Utrechts trots Brouwerij De Leckere een fris, hoppig pils gebrouwen. Het bier van de Leckere is 100% biologisch en The Mexican wordt exclusief voor Popocatepetl gebrouwen. De Leckere is een begrip in Utrecht en omgeving en wij zijn dan ook ontzettend trots op deze samenwerking. Het pils drinkt lekker weg en combineert mooi met de frisse smaken van onze gerechten.

Desperados

Wie kent de smaak van Desperados niet? Dit revolutionaire drankje heeft de wereld van het bierbrouwen verrijkt met… tequila! Het bier heeft een lichtzoete smaak door toevoeging van tequila-aroma. Wist je trouwens dat dit bier in 1995 voor het eerst in Frankrijk werd gebrouwen? Inmiddels is Desperados overgenomen door Heineken en is het een onmisbaar drankje bij feestelijkheden, zoals een diner bij Popocatepetl The Mexican.

Corona

Uiteraard vind je bij ons het populaire Corona. Onmisbaar om in Mexicaanse sferen te komen! De naam betekent ‘kroon’, zoals terug te zien in het logo. Door het beperkte gebruik van hop, heeft het bier een lichte smaak, maar de toevoeging van een wedge citroen of limoen in de fles krijgt Corona die typisch friszure smaak. Ook maakt men over de hele wereld cocktails met toevoeging van Corona. Bij ons bestel je de beruchte Mexican Bulldog. Een glas margarita met daarin een fles Corona. Durf jij het aan?

mexican bulldog dranken

Maar er is meer

Behalve deze bieren, serveren we ook andere klassiekers. Zo kan iedere bierliefhebber zijn of hart bij ons ophalen. Daarnaast hebben wij een ruim aanbod aan wijnen met een zuiderlijk temperament. En voor de échte connaisseur hebben we tal van tequila’s en mezcals. We laten je graag kennismaken met de smaken van ‘de Popo’. Kom jij bij ons proosten?