De sleutels van een goed team: passie en plezier

23 januari 2017

team maartje foto

Mijn naam is Maartje en ik werk nu zo’n vier jaar bij Popocatepetl the Mexican waarvan een half jaar als assistent-bedrijfsleider. Ik houd me vooral bezig met personeelszaken zoals sollicitaties, functioneringsgesprekken en de roosters. Daarbuiten ben ik op de werkvloer aanwezig om het team aan te sturen.

 

 

Er staat een divers team en ik vind het belangrijk om een goede man-vrouw balans te vinden. Wat we gemeen hebben? We zijn allemaal open-minded, collegiaal en bereid net een stapje verder te gaan op de werkvloer. O, en we houden van gezelligheid!

Medewerkers met passie

Ik vind het belangrijk om tijdens functioneringsgesprekken te vragen naar ideeën van het personeel. Zo worden ze gestimuleerd om mee te denken en dat zorgt soms voor hele creatieve oplossingen. Een voorbeeld hiervan is het buddy systeem: als een nieuwe collega wordt gekoppeld aan een ervaren medewerker. Zo heeft degene die ingewerkt wordt een vast aanspreekpunt. Hierdoor kan de kennis veel efficiënter en beter worden overgedragen. Er is nu een vernieuwing in het team gaande en ik heb goede hoop dat de nieuwe mensen zich lekker kunnen mengen met het huidige team.

We hebben hart voor de zaak en mensen zetten zich enorm in. Het feit dat we een hecht team zijn, maakt dat we elkaar stimuleren. We zijn nieuwsgierig en willen graag meer weten van de dranken en gerechten op de kaart. Dat werkt aanstekelijk naar de nieuwe collega’s en zo creëer je een productieve sfeer. Mensen hebben hier genoeg kennis en ervaring om een goede kwaliteit werk te leveren.

Het nieuwe concept

Popocatepetl heeft sinds kort een nieuw concept. Eerst was er veel korter en minder contact met gasten. De menukaarten lagen al op tafel, mensen gingen zitten, je nam een drankje bij ze op, vertelde de daghap en dat was het vaak. Deze stijl was gericht op een snelle doorloop, terwijl er nu meer ruimte is om lekker te tafelen. We hebben meer contactmomenten met de gasten en ik denk dat we daardoor ook meer binding creëren. Dankzij de introductie van mobiele zakcomputers blijven we meer in onze eigen ‘wijk’. Zo zien gasten vaker hetzelfde gezicht en ook dat schept een band.

Sommige gasten reageerde teleurgesteld dat het oude concept is verdwenen, maar we zijn nog steeds dezelfde gezellige Popo, hoor! We zijn nu wat meer gericht op gastvrijheid en goed dineren met lekkere dranken. Dat is eigenlijk vooral een vooruitgang, lijkt mij. Ik vind het leuk als mensen verschillende gerechtjes willen uitproberen, dan kan ik ze daarbij adviseren en komen we samen tot een fijn menu. Doordat we een uitgebreidere wijnkaart en cocktailkaart hebben, kunnen we ook op dat gebied beter meedenken. Ik vind het ook leuk als het personeel iets over de achtergrond van de cocktails kan vertellen als mensen deze bestellen aan de bar. Dit alles zorgt voor een betere beleving bij de gast.

Afwasheld gezocht!

Mocht dit nou allemaal heel leuk klinken? Wij zoeken nog iemand die kan knallen in de afwas. Dus ben jij niet vies van natte handjes, ben je een doorpakker, kan je tegen een geintje en ben je in voor een biertje (of twee) na het werk? Laat dan van je horen, want wij zijn naar jou op zoek!