Speelgoedbank actie 2018 bij Popocatepetl Nijmegen en Arnhem

19 november 2018

Elk kind verdient een cadeautje

Decembermaand is dé cadeautjesmaand, maar niet voor ieder kind. Voor een kind uit een gezin met een klein budget is een cadeau met de verjaardag of een cadeau met de feestdagen niet vanzelfsprekend, laat staan zomaar iets tussendoor. Speelgoedbanken Toys4u en speelgoedbank Speelstoet bieden uitkomst, ook voor de rest van het jaar. Van spelen worden kinderen blij en speelgoed kan ook nog eens bijdragen aan de ontwikkeling van het kind! Dat gun je toch ieder kind?

Popocatepetl Nijmegen en Popocatepetl Arnhem doneren speelgoed

Om de kinderen uit deze gezinnen een leuk cadeautje te bezorgen staat er in Popocatepetl een grote Kerstboom. De medewerkers van Popocatepetl roepen hun gasten op speelgoed onder de boom te leggen. Het is wel belangrijk dat dit speelgoed bruikbaar, schoon en compleet is. Al het speelgoed is welkom (m.u.v. speelgoedwapens). In ruil daarvoor biedt Popocatepetl je een heerlijk kopje koffie of thee aan! Eind januari doneert Popocatepetl al het ingeleverde speelgoed aan de lokale speelgoedbanken Toys4u en speelgoedbank Speelstoet.

Wat doet Toys4u?

Stichting Speelgoedbank Toys4U is een stichting met als doel het doorgeven van goed herbruikbaar speelgoed aan kinderen van ouders die het hard nodig hebben, maar dit (tijdelijk) niet meer kunnen betalen. Door speelgoed in te zamelen geven zij alle kinderen van deze ouders de kans om onbezorgd te kunnen spelen. De speelgoedbus staat 4x per jaar tijdens schoolvakanties op diverse uitgiftepunten in Nijmegen en omgeving. Hier mogen de kinderen zelf (of hun ouders/verzorgers) speelgoed uitzoeken.

Wat doet Speelstoet?

Speelstoet is er speciaal voor gezinnen in en rondom Arnhem die weinig te besteden hebben en daardoor niet in staat zijn speelgoed voor hun kinderen te kopen. Bij Speelstoet kunnen kinderen drie keer per jaar gratis (tweedehands) speelgoed uitzoeken. Een speelgoedwinkel zonder kassa dus!

Aarzel niet en kom langs om een cadeautje onder de kerstboom bij Popocatepetl te leggen. Het speelgoed kan gedoneerd worden van 6 t/m 30 december. Zo zorgen wij er voor dat ieder kind kan spelen!