The story of… Tequila Sunrise

30 mei 2017

De ultieme tropische cocktail is, volgens ons, de tequila sunrise. Die kleuren, die smaak en vooral de frisse vruchtensmaak. Maar onderschat het hoofdingrediënt niet: tequila. Dit geeft deze beroemde cocktail flink wat pit en verheft ‘m tot een serieuze boozy longdrink.

De naam is afkomstig van het uiterlijk van het drankje, met de rode onderkant en gele bovenkant, lijkt het op een hemel bij zonsopgang. En dat in een glas! Het drankje werd voor het eerst geschonken in Agua Caliente in Tijuana ten tijde van de drooglegging. In dit resort konden de rijken drinken, wedden en logeren. De ultieme plek voor plezier, dus!

tequila sunriseLater, in de jaren ’60, kreeg de Tequila Sunrise de vorm van hoe we het drankje nu kennen. The Trident Bar in San Fransico maakte drankjes voor de rock & roll jetset en de Tequila Sunrise ging er, vooral bij Mick Jagger, goed in. Sterker nog, het tournee van de Rolling Stones in de jaren ’70 werd door Keith Richard grappend de ‘cocaïne en Tequila Sunrise Tour’ genoemd.

Vanaf toen ging het snel met het drankje. De Eagles zongen erover en het drankje werd mateloos populair in nachtclubs en zomernachtfeesten. Dit drankje representeert dus zowel de periode van de drooglegging als de ‘alles-mag’ periode van de jaren ’70.

 

De kracht van eenvoud

Het mooie is dat deze cocktail geen moeilijke handelingen of lastig verkrijgbare ingrediënten behoeft. Het is trouwens wel belangrijk dat je hoogwaardige producten gebruikt, want goedkope drankjes doen ieders gezicht verkrimpen. Gebruik dus mooie tequila, vers vruchtensap en goede grenadine.

Kom jij bij ons proosten? Reserveer een tafel of kom bij ons binnenlopen. Onze barhelden staan voor je klaar!