Persbericht: Popocatepetl The Mexican open na make-over

26 juli 2016

Persbericht

Utrecht 26 – 07- 2016

Het Mexicaanse restaurant Popocatepetl The Mexican opent na een uitgebreide verbouwing opnieuw haar deuren. Het complete restaurant, van menu tot inrichting, onderging een flinke make over. Vanaf donderdag 28 juli is iedereen welkom om al het nieuws te bekijken en te proeven.

In drie weken tijd werd Popocatepetl omgetoverd tot een weerspiegeling van het moderne Mexico. De felle kleuren maakten plaats voor natuurlijke aardetinten en ook de gerechten kregen een upgrade. Klassiekers als taco’s, fajita’s en enchillada’s zijn nog steeds vertegenwoordigd, maar nu met een moderne twist. Bites to share is een nieuwe toevoeging op het menu. Dit zijn kleine hapjes als gamba’s, nacho’s en ceviche om samen van te genieten.

Natuur als inspiratiebron

De nieuwe inrichting en huisstijl is geïnspireerd door de natuur: het groen van de cactus, het geel van zonnige bloemen. Het dessin op de menukaart is afgeleid van een mot die alleen in Mexico voorkomt. Om je volledig in warme sferen te wanen verzorgde het Rotterdamse design duo REM atelier een wand van bananenplanten. Ook hier komt de moderne twist in terug: de planten zitten namelijk achter lichtbakken.

Eerste vestiging

Popocatepetl opende 33 jaar geleden haar eerste vestiging aan Nobelstraat 163 in Utrecht. Later volgden ook filialen in Nijmegen, Rotterdam, Den Haag, Breda, Haarlem en Amersfoort. Het restaurant komt uit de koker van horecagigant Debuut B.V. Het bedrijf heeft 27 locaties en 17 formules die jaarlijks 2,5 miljoen gasten ontvangen. Andere succesvolle concepten zijn STAN&CO, Belgisch biercafé Olivier en De Vooruitgang.

Noot voor de redactie

Neem voor meer informatie contact op met Sjoerd van Barneveld via s.vanbarneveld@debuut.nl of op 0346 – 57 81 95.

PopocatepetlUtrecht-21 PopocatepetlUtrecht-35 PopocatepetlUtrecht-4 PopocatepetlUtrecht-32