Barman Sam: Van vaste gast tot vast teamlid

1 maart 2017

sam gast teamlidMijn naam is Sam en ik werk nu ruim vier jaar bij Popocatepetl the Mexican. Ik ken het restaurant al jaren, want ik ben één van de eerste vaste gasten. Samen met mijn ouders zat ik hier als kind al te smullen van de Mexicaanse gerechten. Toen ik op zoek was naar een bijbaan, heb ik mijn CV hier uiteraard achtergelaten. Even later kon ik aan de slag in de bediening. Al snel ben ik doorgegroeid tot barman en dat doe ik nu nog steeds.

Als barman heb je een fijne afwisseling van contact met gasten en ‘je eigen ding’. Ik werk volgens mijn eigen systeem in mijn eigen ruimte, maar krijg geregeld mensen aan mijn bar. Dat is voor mij de perfecte combinatie. Met de komst van het nieuwe concept is er veel meer aandacht voor cocktails, tequila’s en mezcals. De boel is letterlijk en figuurlijk uitgebreid. De kaart is volwassener geworden en de bar is een stuk groter dan voorheen.

Leerzaam, lekker en leuk

Voor de opening van het nieuwe concept kregen we uitleg over de nieuwe tequila’s en mezcals en aansluitend hebben we hebben een cocktailcursus gehad. En nee, we hebben niet zoveel gedronken dat we het weer zijn vergeten. Maar we hebben achteraf wel een geheugensteuntje bedacht: alles wat we hebben geleerd, hebben we samengevat in een hand-out die we achter de bar bewaren.

De uitbreiding van de kaart (en van onze kennis) werpt zijn vruchten af: er wordt een stuk minder whiskey gedronken en steeds meer tequila. Enorm leuk om te zien! En mijn persoonlijke favoriet is de Diablo. Een cocktail met wat tabasco, dus een lekker temperamentvol drankje! Maar we hebben ook bijzonder aanbod alcoholvrije dranken. Zo hebben we zelf pineapple icetea gemaakt, tropisch, fris en lichtzoet. Als mensen hier naartoe komen raad ik ze de Orcho Reales aan om mee te beginnen. Dit authentiek Mexicaanse bier is niet makkelijk verkrijgbaar en dat maakt het extra speciaal. En tot slot wil ik toch even wat aandacht besteden aan ons eigen biertje: The Mexican. Dat is speciaal door Brouwerij de Leckere voor ons gemaakt. Het is een kruidig pilsje met hinten van hop in een customized fles.

De Popo is enorm veranderd ten opzichte van het restaurant waar ik als kind kwam eten. Maar dat is eigenlijk alleen maar goed, want het was wel héél erg stereotype. Het huidige interieur is nog steeds Mexicaans, maar het geeft een eigentijdser beeld van het land. Mijn favoriete gerecht? Dat is na al die jaren nog steeds enchiladas. De nieuwe versie met stoofvlees vind ik echt goud. Mijn ouders komen gelukkig nog steeds langs. En met mijn kinderen schuif ik later uiteraard ook weer aan!

Wil jij komen genieten van een avond tafelen met Mexicaanse hapjes en bijzondere cocktails? Reserveer dan hier of kom maandag t/m zondag binnenlopen. Vanaf vijf uur staan we voor je klaar!

Popocatepetl The Mexican cocktails and bar