Zombie: Polynesisch plezier

1 mei 2017

Het is 1934. Donn Beachcomber was eigenaar van Polynesisch restaurant Donn the Beachcomber in Hollywood. Hier konden mensen even ontsnappen aan het dagelijkse leven door zich te wanen in tropische sferen met dito drankjes en hapjes. Binnen no time was het restaurant immens populair. Donn opende meerdere filialen en steeds meer ondernemers volgende zijn voorbeeld. En zo was de tropische-cocktail-bar-trend, die tot diep in de jaren ’50 duurde, een feit.

Misschien kende je het verhaal van Donn Beachcomber nog niet, maar de beroemde tiki cocktail die hij bedacht, ken je vast wel. Hint: hij is zo sterk dat Donn zijn gasten nooit meer dan glazen twee per persoon gaf. We hebben het over de Zombie.

Het ‘Zombie-gevoel’

En het was met een reden dat Donn zijn gasten beperkt liet genieten van de Zombie, want de hoeveelheid alcohol in deze cocktail staat gelijk aan ruim vijf eenheden. Dit verklaart gelijk de naam van het drankje. Donn’s vriend, die als proefkonijn fungeerde, voelde zich de dag na het drinken van deze cocktail namelijk als een zombie.

Maar wat maakt deze cocktail dan zo sterk? Eén woord: rum. Veel en verschillende soorten rum. Uiteraard hebben wij de cocktail in een Popo Poncho, namelijk: Bols Peach. Daarbij gaat ananassap, sinaasappelsap, limoensap, suikersiroop, Bacardi blanca en Bacardi negra. Kortom: daar ben je wel even zoet mee. Die van ons is sterk, maar je kunt er gerust meer dan twee van drinken! Wel zo handig als je nog even blijft zitten voor onze bites of met de voetjes van de vloer gaat tijdens één van onze salsa avonden! Dorst gekregen? Reserveer dan bij Popo Utrecht, Haarlem of Rotterdam en geniet van onze Zombie.

zombie